Fogyatékos és nem-fogyatékos emberek sikeres együttműködését bemutató történeteket gyűjtünk erre az oldalra. Válasszon a képek közül és pillantson be a fogyatékos munkatársak világába!
  • Hotel Panda
  • Ízlelő étterem
  • Kocsis Júlia
  • Ráday Könyvesház
  • Neo Interactive
  • Hobby rádió
  • Homokkép
  • Hotel Európa Fit

Könyvesbolt, kiadó, művészeti galéria, fesztiválszervező, kulturális estek szervezője

Foglalkoztatottak száma

Autizmusa miatt csökkent munkaképességű fiatalembert alkalmaznak könyvesbolti eladóként. A munkatárs emellett részt vesz a bolt életében: árufeltöltés, vevők-látogatók kísérése, megrendelések teljesítése a városban, kézbesítés, takarítás stb.

A cég története

A 2002-ben alakult Ráday Könyvesház az igényes könyvkultúra fontos helyszíne, valamint a Ráday Kultucca egyik műhelye. Nevük kiadóként is ismert, Képesház néven művészeti galériát működtetnek, valamint értékes fesztiváloknak és irodalmi-művészeti sorozatoknak adnak helyet. Ilyen az Ünnepi könyvheti fesztivál, az Europoetica Nemzetközi Költészeti Fesztivál, a Szerzői filmklub, a Metafora estek, vagy a Dokk.hu sorozata. A cég, a kerületi önkormányzattal karöltve dolgozik azon, hogy a Ráday utca fővárosi szinten is kiemelt kulturális helyszínné váljon. Fogyatékossággal élő munkatársukra 2007-ben a Salva Vita Alapítvány segítségével találtak rá.

A cég tevékenységét több díj és kitüntetés is elismerte: Fehér rózsa-díj (2008), Budapestért-díj (2008), Hermész-díj (2010)

„Tapasztalatunk szerint, Bálint jelenléte ösztönzőleg hat többi munkatársunkra. Kevesen vagyunk, a vele való együttműködés jó irányba terelte a munkahelyi kapcsolatokat, toleránsabb, emberibb, segítőkészebb helyzetet teremtett. Kitartása, szorgalma, megbízhatósága részben pótolja egyéb hiányosságait, részben mérce is mindannyiunk számára.”
 

Orbán György vagyok,

a könyvesház alapító-vezetője
Ha az ön munkahelyén is fogyatékos emberek dolgoznak együtt nem-fogyatékos munkatársakkal, és szeretné történetét megosztani velünk, akkor képeit, történetét az info@keruljkozelebb.hu címen várjuk.