Fogyatékos és nem-fogyatékos emberek sikeres együttműködését bemutató történeteket gyűjtünk erre az oldalra. Válasszon a képek közül és pillantson be a fogyatékos munkatársak világába!
  • Hotel Panda
  • Ízlelő étterem
  • Kocsis Júlia
  • Ráday Könyvesház
  • Neo Interactive
  • Hobby rádió
  • Homokkép
  • Hotel Európa Fit

Kocsis Júlia

Sopron

Ipari termék és formatervező mérnök

Motiváció

A főiskolai évek alatt sokat foglalkozott fogyatékossággal élő emberekkel. Megismerkedett az életükkel, problémáikkal, valamint azokkal az eszközökkel, amelyek segítik őket a mindennapokban.

Megvalósult ötletek

A kézzel tapintható vezetősáv a vakok és gyengénlátók számára nyújt segítséget az eligazodásban egy épületen belül. A termék a ma használatos talajburkolati vezetősávok továbbfejlesztéséből született. Azáltal, hogy az eszköz a talajszint helyett a falon van elhelyezve, biztonságosabbá, hatékonyabbá és könnyebben használhatóvá válik, és nem képez akadályt a kerekesszéket használók számára sem.

A mázas kerámiacsempe vezetősáv különböző információt hordozó elemekből épül fel. A standard elemek a távolságérzékelésben és a közeledő akadályokra való figyelmeztetésben nyújtanak segítséget, míg a piktogramos elemek további információkkal szolgálnak az akadályokról. Bármelyik középületben elhelyezhetők a megfelelő kombinációban. A mázbevonatnak köszönhetően nagy színválasztékban készíthető, valamint könnyen takarítható. Egy sínrendszerbe rögzítik, amely lehetővé teszi a darabok cserélhetőségét.

A termék elnyerte a 2010 évi Pannon Novum Nyugat-dunántúli Innovációs Díjat Ifjúsági kategóriában.

„Mivel az első szakmám fazekas, szerettem volna olyan terméket tervezni, amely a két területet egyesíti magában. Így született meg a kézzel tapintható vezetősáv ötlete, amely egy kerámia termékcsalád és fogyatékkal élő emberek életének megkönnyítésére szolgál.”

Kocsis Júlia vagyok,

formatervező
Ha az ön munkahelyén is fogyatékos emberek dolgoznak együtt nem-fogyatékos munkatársakkal, és szeretné történetét megosztani velünk, akkor képeit, történetét az info@keruljkozelebb.hu címen várjuk.